/ - SA SUSRETA
25/01/2023 u 12:44 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bar poželjna turistička i privredna destinacija za građane Sjeverne Makedonije

Raičević i Redžepi razmijenili su i iskustva o načinima funkcionisanja lokalnih samouprava i primjerima dobrig praksi u tom segmentu

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević upriličio je danas prijem za ambasadora Redžepija. Sagovornici su ocijenili da postoje ogromni resursi za uspostavljanje konkretne međusobne saradnje na polju razmjene robe, plasmana prozvoda i investicija, te da će obije strane biti tome posvećene u budućnosti.

-Predsjednik Raičević je istakao zadovoljstvo  zbog ovog susreta kojim se nastavlja izuzetno plodotvorna i uspješna saradnje Opštine Bar i Sjeverne Makedonije, naglašavajući zahvalnost ovoj državi i Skoplju za pomoć u izgradnji grada nakon razornog zemljotresa 1979. godine. On je kazao da su, zahvaljujući tada postavljenim temeljima, dobre veze osnažene bratimljenjem Opštine Bar i makedonskog grada Resena, te uručenjem spomen ploče Vladimiru i Kosari od strane predsjednika Palendarovskog  koja krasi glavni barski trg. Raičević je upoznao ambasadora sa brojnim potencijalima koje Bar, kao jedna od najbrže rastućih opština u Crnoj Gori, posjeduje u oblastima poljoprivrede, turizma i ekonomije“. Na sastanku je konstantovano da postoje ogromni resursi za uspostavljanje konkretne međusobne saradnje na polju razmjene robe, plasmana prozvoda  i investicija kao i da će obje strane biti tome posvećene u budućnosti- saopšteno je iz kabineta Opštine Bar.

Raičević i Redžepi razmijenili su i iskustva o načinima funkcionisanja lokalnih samouprava i primjerima dobrig praksi u tom segmentu.

Ambasador Redžepi je potvrdio otvorenost i posvećenost ambasade Sjeverne Makedonije jačanju veza i njegovanju dobrih odnosa sa opštinom Bar.

-On je kazao da makedonski građani prepoznaju Bar kao poželjnu turističku i privrednu destinaciju, te da će se pronalaskom novih oblika saradnji doprinijeti lakšem prevazilaženju svih izazova koji čekaju Sjevernu Makedoniju i Crnu Goru na evropskom putu, kao jedinoj trasi koja može obezbijediti pun prosperitet i napredak naših zemalja-zaključuju iz Opštine Bar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:48