/ - FOTO: MNE MAGAZIN
07/10/2022 u 14:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budvani za "Dane širuna" spremili 1. 500 kilograma ribe i preko 2.000 litara vina

Planirano je i da, ispred same bine, snagu i vještinu u vuči konopa oprobaju zainteresovane ekipe

Tradicionalna turistička manifestacija Dani širuna održaće se prvog dana vikenda u Budvi, u čast plave ribe.

Iz Turističke organizacije Budva pozivaju na feštu i najavljuju da će ljubiteljima ribe, vina i dobrog provoda na glavnom gradskom trgu uz dobrodošlicu podijeliti domaće ruštule, 1.500 kilograma ribe, 1.000 litara vina i 600 litara piva. 

- Program Dana širuna će, u subotu 8. oktobra, početi već od 16:30 sagti defileom Gradske muzike i budvanskih Feštađuna od stare autobuske stanice do bine ispred Starog grada. Uslijediće svečano otvaranje manifestacije, gdje će prisutne posjetioce pozdraviti Tihomir Fabris, predsjednik Kluba za sportski ribolov na moru “Širun”. U nastavku programa od 17 sati koncerte će održati Gradska muzika Budve i ženska vokalna grupa “Harmonija”, nakon čega će uslijediti dječiji program u okviru kojeg će se predstaviti privatna predškolska ustanova “Vini Pu”, gimnastički klub Budva, solisti i djeca iz druge osnovne škole - navode iz TO Budva.

I ove godine će se organizovati tradicionalno skidanje pršuta sa grede u budvanskoj marini ispod gradskog parka, a planirano je i da, ispred same bine, snagu i vještinu u vuči konopa oprobaju zainteresovane ekipe.

Mlada crnogorska pjevačica Monika Knezović, nastupiće nakon 19 sati, a sam kraj muzičkog programa je predviđen za klapu “Jedinstvo” iz Bara i klapu “Šufit” iz Splita, koja prvi put nastupa u Budvi.

Uz njihove poznate primorske, klapske melodije, poput: “Ne diraj moju ljubav”, “Otkad tebe znam”, “Mirno ti more” i još mnoge druge, druženje će trajati do kasnih večernjih sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:54