Са сједнице СО Тузи (архива) / LAZAR RUZIC
24/11/2021 u 06:57 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђељошај и Вуковић постигли начелан договор: Од Града преузимају водовод и пијацу

Дио рjешења су пиjаца у Тузима и водовод у општини Тузи, што значи да их преузме наша општина, односно наша предузећа коjа формирамо на ванредноj СО Тузи која је заказана за данас, казао је Ђељошај

Пред одборницима Скупштине општине Тузи данас ће се наћи одлуке о оснивању два предузећа Водовод и канализација, као и Пијаце. Како је казао Ник Ђељошај, предсједник Општине Тузи са Главним градом постигли су начелан договор да ријеше све шта обје локалне самоуправе не сматрају спорним.

image

Ник Ђељошај

-Архива

– Дио рjешења су пиjаца у Тузима и водовод у општини Тузи, што значи да их преузме наша општина, односно наша предузећа коjа формирамо на ванредноj Скупштини општине Тузи која је заказана за данас. Такође, дио нашег буџета jе и КИЦ Малесиjа, са коjом ће од 1. jануара да управља Општина Тузи. Ово су наjзначаjниjа питања за коjе постоjи интерес грађана да се риjеши. У привременом споразуму ће бити jош неколико детаља, важних да наше локалне управе пруже грађанима своjе услуге. У наредном периоду ћемо уложити додатни напор до коначног рjешења како би оно шта сам увиjек сматрао веома важном поруком, да можемо као комшиjе све да риjешимо диjалогом – рекао је Ђељошај.

Ник Ђељошај вјерује да ће у наредним данима имати још неколико договорених рjешења.

image

Иван Вуковић

-ФБ:ИВАН ВУКОВИЋ

– О тим договореним рјешењима ћемо обавjестити jавност уз додатно залагање да преостала питања коjе сада не риjешимо, риjешимо у првом кварталу 2022. године. Наставићу свакодневну комуникациjу са градоначелником Подгорице Иваном Вуковићем да будемо одговорни према грађанима и да све што jе тренутно без рjешења не осjете у свакодневним потребама према локалним управа од наших грађана – навео је Ник Ђељошај.

Одборници ће данас расправљати и о измијењена одлука о оснивању Комуналног предузећа, о разјешењу и именовању чланова Скупштине КК Дечић, као и о Одлуци о усвајању измјена и допуна Програма привремених објеката за територију Општине Тузи. Гласаће и за чланове одбора директора Водовода и канализације, као и Пијаце.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

20. april 2024 10:20