Нови асфалт на све стране / -В.Ра.
07/10/2022 u 12:49 h
Ljiljana ČelebićLjiljana Čelebić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Rožaјama predizborno asfaltiranje uzelo maha

Koliko smo sredstava imali, toliko smo i investirali,ivođačima ne dugujemo ni jedan euro,a dodatna sredstva uložila јe dijaspora čije povjerenje uživam kao predsjednik Opštine,ističe Rahman Husović

Pažnju javnosti u rožajskoj opštini ovih dana privlači nezapamćena sanacija saobraćajnica naročito na seoskom području. Prema tvrdnjama predstavnika pojedinih opozicionih partija asfaltiraju se čak i putevi do pojedinih kuća funkcionera Bošnjačke stranke (koјa ima apsolutnu vlast u Rožaјama), i do kuća najviših predstavnika Islamske zajednice.

Iz predizborne liste "Prava stvar, za bolji život Rožaja" – koalicije DPS, SDP,SD i LP, ističu da je budžetom za tekuću godinu za kapitalne izdatke planirano nešto više od 700.000 eura, te da će, ukoliko ova sredstva budu premašena, tražiti informaciju na koji način je to urađeno.

-Primjetno јe da su poslednjih nekoliko dana aktivnosti na sanmaciјi puteva pojačane. Ukoliko su te aktivnosti izvan plana kapitalnih investicija, doći će do probijanja budžeta i mi ćemo pravovremeno reagovati. Pozdravljamo svaku investiciju i mislimo da treba Rožaje da se izgrđuje u kontinuitetu i u skladu sa zakonom i usvojenim budžetom, a ne samo pred izbore – poručuju iz koalicije " Prava stvar-za bolji život Rožaja".

Iz Opštinskog odbra Stranke pravde i pomirenja ocijenili su da je na sceni "izborno krivično djelo Opštine Rožaje",

-Ovo je očigledno predizborno asfaltiranje, da bi se došlo do sitnih političkih poena. Sredstva predviđena budžetom za tu namjenu su mala da bi se pokrili troškovi ovolikog asfaltiranja. Dolazimo do zaključka da se Opština tajno i usmenim putem zadužuje sa izvođačima radova unaprijed da bi dugove vraćala iz budžeta naredne godine I to je krivično djelo. Opština u određenim mjestima uzima novc od ionako iscrpljenog naroda za asfaltiranje iako je u obavezi da to radi novcem iz budžeta što je opet krivično djelo– konstatovao je Seid Hadžić, predsjednik SPP.

Hadžić: Šta јe sa drugim razvoјnim proјektima

Seid Hadžić kaže da je diskutabilno što se neke ulice asfaltiraju po drugi put a neke nisu nikada došle na red, uzimajući za primjer ulicu u naselju Rasadnik koja na asfaltiranje čeka godinama.

-Pitamo, gdje su drugi razvojni projekti. Šta je sa rješavanjem problema deponije, šta je sa fabrikama, reciklažnim centrom? Gdje su ulaganja u privredu, obrazovanje, turizam, zdravstvo, urbanizaciju, te infrastrukturu u gradu, ekologiju, kulturu, sport, poljoprivredu – nabraјa Hadžić.

Predsjednik Opštine Rahman Husović ističe da su u izgradnju puteva ove godine uložili više nego što su planirali, te da rade odgovorno, savjesno i u skladu sa zakonom.

-Koliko smo sredstava imali, toliko smo i investirali i to u skladu sa planom. Dodatna sredstva je uložila dijaspora čije povjerenje uživam kao predsjednik Opštine jer znaju da sredstva ulažem tranaparentno, tamo gdje je potrebno poboljšati kvalitet života građana. Uprava javnih radova je za ove projekte izdvojila oko 445.000 eura. Što se tiče puteva prema privatnim kućama mi tamo nismo investirali već o tome treba pitati privatne preduzetnike, koji rade kada im se plati. Izvođačima radova ne dugujemo ni jedan euro, a sa izvođenjem radova nastavljamo i poslije izbora – ističe Husović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:12