Милорад Додик / - Принтскрин
01/12/2021 u 19:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик сјутра с Путином, уочи састанка обjаснио зашто више ниjе играч Запада

Ја сам и даље особа коjа вjеруjе у демократске принципе и слободно тржиште. Поштуjем традиционалне идентитете. Али нисам се промиjенио, казао је Додик

Члан Предсjедништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик, сјутра ће се у Москви састати са руским предсjедником Владимиром Путином, сазнаје Кликс.ба.

Додик jе у данас обjављеном интервjу за италиjанску Ла Републику прокоментарисао предстоjећи састанак с Путином, али и изгубљени епитет "западног играча".

Говорећи о односу са руским предсjедником Владимиром Путином, Додик jе рекао да не иде у Русиjу да се некоме моли и да jе разлика између Путина и западних лидера у томе што га он слуша.

- Путин никада ниjе тражио од мене да урадим или не урадим нешто, зато га поштуjем. За разлику од њега, политичари Запад, чак и наjнижи по чину, поjављуjу се у моjоj канцелариjи са жељом да ми наметну неке ствари. Путин ниjе калкулант, нити шпекулант - истакао jе Додик.

На питање како jе постао човjек Москве, а до приjе децениjу jе сматран референтном тачком САД, Додик jе одговорио да су се раздвоjили али не његовом вољом.

- Ја сам и даље особа коjа вjеруjе у демократске принципе и слободно тржиште. Поштуjем традиционалне идентитете. Али нисам се промиjенио. Једног дана су ми дошли Американци и рекли: 'То и то мораш да промиjениш'. Нисам могао да прихватим. Онаj коjи истински брани Деjтонски споразум jе Милорад Додик - рекао jе Додик.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:50