Ramuš Haradinaj / - FOTO: EPA-EFE OLIVIER HOSLET
30/01/2023 u 16:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Haradinaj: ZSO je prihvaćena obaveza koja se mora sprovesti

On navodi da ova politička igra mora da se završi i Kosovo mora da usmjeri sve svoje političke, intelektualne i građanske potencijale na svoju glavnu temu, a to je „veliki sporazum o međusobnom priznanju sa Srbijom“

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da svi oni koji Zajednicu opština sa srpskim većinom vide kao problematično pitanje, i Kosovo i Srbija, nemaju problem sa ZSO, već žele da ga iskoriste kao "pokriće" da se suprotstave velikom dogovoru. Haradinaj je naveo na svom Fejsbuk profilu da je ZSO prihvaćena obaveza koja se mora sprovoditi u skladu sa Ustavom Kosova i mora se zaključiti kao pitanje.

- To radi Srbija i, nažalost, to radi i premijer Kosova. Sve odluke i radnje vlada u Prištini i Beogradu, u ovih poslednjih četiri, pet mjeseci, od izdavanja tablica, tenzija na sjeveru, izlaska iz institucija lokalnih Srba, do raspisivanja izbora na sjeveru, predstavljaju opstrukciju euro-američkog plana, rekao je on.

Prema njegovim riječima, ova politička igra mora da se završi i Kosovo mora da usmjeri sve svoje političke, intelektualne i građanske potencijale na svoju glavnu temu, a to je „veliki sporazum o međusobnom priznanju sa Srbijom“, koji se, prema njegovim riječima, može postići samo uz blisko koordinisanje aktivnosti sa SAD i EU.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:22