VJOSA OSMANI Foto youtube: Al Jazeera Balkans / - VJOSA OSMANI FOTO YOUTUBE: AL JAZEERA BALKANS
29/09/2022 u 17:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osmani: Dijalog sa Srbijom usmjeren ka priznanju je jedino rješenje

Ona je govorila i o potrebi napredovanja Kosova na evropskom putu

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani istakla je na sastanku s ministrom spoljnih poslova Češke Janom Lipavskim da je ključno da se proces liberalizacije viznog režima završi tokom sadašnjeg češkog predsjedavanja EU.

Iz predsjedničkog kabineta je saopšteno da je Osmani istakla da je Češka važna saveznica Kosova, da dijele osnovne demokratske vrijednosti i posvećenost miru, bezbjednosti i zajedničkoj budućnosti u evroatlantskoj porodici.

Posle sastanaka koje je predsjednica Osmani nedavno imala s češkim rukovodstvom u Pragu, zahvalila je Lipavskom na konstruktivnom zalaganju Češke da se proces liberalizacije viznog režima okonča tokom češkog predsjedavanja, navedeno je u saopštenju.

Osmani je govorila i o potrebi napredovanja Kosova na evropskom putu.

- Ona je istakla punu koordinaciju spoljne i bezbjednosne politike Kosova sa politikom Evropske unije kao dokaz posvećenosti institucija i naroda Kosova evropskim integracijama“ i „napomenula da će Kosovo ove godine podnijeti zahtjev za status zemlje kandidata, dodato je u saopštenju.

O dijalogu s Beogradom Osmani je istakla da Kosovo „nastavlja da bude konstruktivna strana“ i da je „jedino rješenje koje doprinosi trajnom miru i stabilnosti proces usmjeren obostranom priznanju“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:34