/ - ANDREJ PLENKOVIć HDZ.JUTJUB,SKRINšOT
06/10/2022 u 14:06 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Plenković: Ne može Srbija da sjedi na dvije stolice, a mi da budemo budale

Kako ističe Plenković, prvi put je doživio da ga nazivaju "ustašom", dodajući da je to retorika van svih okvira i van svake pameti

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u Pragu da je vidio "besprizorne i burne reakcije" iz Srbije koja Hrvatsku optužuje da je zaslužna za to što Zapadni Balkan nije izuzet od embarga EU na uvoz ruske nafte, prensoi Kosovoonline.

Vučić: Tražili smo da ZB bude izuzet iz odluka o nafti, Hrvatska radila što radi decenijama

-Ja sam očigledno glavni ustaša tamo u zadnja tri mjeseca. Srbija ne može da sjedi na dvije stolice - kazao je Plenković u Pragu, uoči početka samita Evropske političke zajednice.

Poručio je da Srbija može da dobije koju god naftu želi, samo ne rusku.

-Svu naftu koju Srbija treba, može – osim ruske. Kad bi im privreda bila na koljenima, da građani nemaju benzin, to je drugo, ali da će Srbija imati jeftiniju naftu, a mi.. šta ćemo mi biti, budale - kazao je predsjednik hrvatske vlade, a prenosi N1 Zagreb.

Kako ističe Plenković, prvi put je doživio da ga nazivaju "ustašom", dodajući da je to retorika van svih okvira i van svake pameti.

-Srbija neće biti ugrožena - naveo je Plenković uoči sastanka na kom učestvuje i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da se Hrvatska sama pohvalila da je zasužna što Zapadni Balkan nije izuzet od embarga EU na uvoz ruske nafte.

-Ja ponavljam, Hrvatska je radila samo svoj posao koji radi od 41. pa nadalje. Hrvatska samo radi svoj posao, sve ono što je radila prethodnih 70, 80 godina. Uopšte ih ne krivim - rekao je predsjednik Srbije, polemišući sa novinarima iz Hrvatske u Pragu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 14:51