Ilustracija / SHUTTERSTOCK
31/01/2023 u 13:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Prištini protest zbog zahtjeva za formiranje ZSO

Učesnici protesta, koji je počeo u isto vrijeme kad i sastanak u ambasadi SAD na temu ZSO, zatražili su od međunarodne zajednice da „preispita“ stavove u vezi sa formiranjem te zajednice

Nekoliko desetina građana okupilo se ispred Vlade Kosova u Prištini, protestujući zbog zahtjeva međunarodne zajednice za formiranja Zajednice srpskih opštine (ZSO).

Učesnici protesta, koji je počeo u isto vrijeme kad i sastanak u ambasadi SAD na temu ZSO, zatražili su od međunarodne zajednice da „preispita“ stavove u vezi sa formiranjem te zajednice.

„Niko na Kosovu ne zaboravlja pomoć Evrope tokom borbe za slobodu i za izgradnju nezavisnog Kosova. Evropa treba da zna da su Albanci masovno protiv ZSO jer su uvjereni da će ova nova fragmentacija državu dovesti u istu situaciju kao i Bosnu, kroz Republiku Srpsku“, rekao je jedan od govornika.

Sa skupa je najavljeno da će biti masovnih protesta protiv formiranja ZSO.

„Protesti će svuda biti masovni, mirni i u znak podrške Vladi Aljbina Kurtija, koja svim silama radi na očuvanju integriteta i suvereniteta Kosova. Albanci će se boriti da zaustave ZSO i evropske institucije treba da preispitaju svoj stav“, rečeno je na protestu.

Skup ispred Vlade Kosova završen je bez incidenata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:57