/ - ALEKSANDAR VUčIć
22/09/2022 u 21:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Prilazili da mi čestitaju posle govora, dvaput gledaniji od Zelenskog

Moj govor je izazvao pažnju zato što je drugačiji, rekao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je njegov govor pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija izazvao pažnju zato što je drugačiji i da su posle silaska sa govornice prilazili da mu čestitaju šefovi misija nekih od najvećih zemalja svijeta.

On se složio sa procjenama da je njegov govor na zvaničnom kanalu UN bio duplo gledaniji od obraćanja predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

- Moj govor je izazvao pažnju zato što je drugačiji. Zato što se neko ko je mali drznuo da kaže istinu. Meni su sinoć prišli šefovi misiji nekih od najvažnijih zemalja svijeta da mi čestitaju. Oni su izašli iz sale da bi došli da me sačekaju u dijelu iza govornice, kuda su me vodili, da dođu da kažu da ovo nisu čuli u poslednjih 10 godina. I na hrabrosti i na svemu drugom. A ja sam samo govorio ono što mislim- kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Njujorku.

Dodao je da misli da je tim govorom učinjeno nešto dobro za Srbiju, jer je "strasnije, a vrlo argumentovano branio poziciju i svakome pokazao da Srbija nije šaka zobi koju mogu da pozobaju zato što su oni veliki“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:30