/ FOTO: YOUTUBE ALEKSANDAR VUčIć
06/10/2022 u 13:18 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Tražili smo da ZB bude izuzet iz odluka o nafti, Hrvatska radila što radi decenijama

Hvala hrvatskim komšijama što su po ko zna koji put pokazali šta žele našoj zemlji i našem narodu, rekao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija tražila da Zapadni Balkan bude izuzet od zabrane uvoza ruske nafte putem gasovoda Janaf, ali da se onda Hrvatska pohvalila da su oni zaslužni jer nije došlo do toga, prenosi Juronjuz Srbija.

"Imam informaciju da je ta odluka donijeta mnogo ranije, a mi smo tražili da bude izuzet Zapadni Balkan i u nacrtu je trebalo tako da bude. Onda su se naše komšije pohvalile da su oni zaslužni za to što nije došlo do derogacije te norme za opšte uvođenje sankcija na uvoz ruske nafte", rekao je Vučić.  

On je napomenuo da su neke zemlje EU, poput Bugarske i Mađarske izuzete, a Srbija nije, a da Hrvatska radi samo ono što je radila decenijama, prenosi Kosovo onlajn.

"Na nama je da nađemo odgovor u budućnosti na to. Ljudi su izmislili moju izjavu da sa ja rekao da je Hrvatska kriva, dakle oni rade svoj posao, sve ono što rade prehtodnu 81 godinu i samo neka nastave", naveo je Vučić.  

On je istakao da će u narednom periodu govoriti o dubinski važnim odlukama.  

"Što se tiče uvođenja ili neuvođenja sankcija, niste vi ti iz Hrvatske koji ćete voditi politiku Srbije, već građani Srbije, preko slobodno izabranih predstavnika, a protiv svih onih koji misle da mogu Srbiji da nameću svoju volju. Ja sam veoma ponosan na činjenicu da je Srbija slobodna i slobodarska zemlja, čistog obraza idem i nisam se mnogo uplašio svih onih koji prijete Srbiji. Mirno i lagano ulazim i svima ću da odgovorim", rekao je Vučić.

Na pitanje da li može doći do potpunog prekida pregovora zbog neuvodenja sankcija Rusiji, on je odgovorio "ne, zašto bi, jel' mislite zato što Hrvatska insistira na tome?"

Vučić je rekao i da će Srbija odgovoriti na tu zabranu, objavljeno je na instagram profilu "buducnostsrbijeav".

"Srbija će odgovoriti na zabranu uvoza ruske nafte na ozbiljan, odgovoran, ali i strateški dalekosežan način. Hvala hrvatskim komšijama što su po ko zna koji put pokazali šta žele našoj zemlji i našem narodu", rekao je Vučić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 08:41