Марија Захарова / - Фото: Гоогле
23/01/2022 u 12:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Захарова демантује Британију: Не планирамо да рушимо украјинску владу

Влада Велике Британије је ту тврдњу изнијела на основу обавештајне процјене, без пружања доказа који би то поткријепили

Министарство спољних послова Русије одбацило је тврдње Велике Британије да Русија настоји да замијени украјинску владу промосковском администрацијом и да бившег украјинског посланика Јевгенија Мурајева разматра као потенцијалног кандидата.

 - Дезинформација коју је пустило британско Министарство спољних послова доказ је да су чланице НАТО предвођене англосаксонцима те које подижу тензије по питању Украјине. Позивамо британско министарство да престане са провокативним активностима и заустави ширење бесмислица - навела је портпаролка руског министарства Марија Захарова на Телеграму.

Министарство спољних послова Велике Британије именовало је још неколико украјинских политичара за које наводе да су повезани са руским обавјештајним службама, уз Мурајева, лидера мале проруске странке Наши, која тренутно нема посланике у украјинском парламенту.

Влада Велике Британије је ту тврдњу изнијела на основу обавештајне процјене, без пружања доказа који би то поткријепили.

Ове оптужбе долазе у тренутку заоштрених односа Русије и западних земаља због нагомилавања руске војске на украјинској граници и могуће инвазије.

Запад оптужује Русију да је нагомилала десетине хиљада војника на граници са Украјином са намјером да изведе напад на ту земљу.

Кремљ негира било какву ратоборну намјеру, али условаља смиривање ситуације уговорима који би гарантовали неширење НАТО, посебно на Украјину, и повлачење Алијансе из источне Европе.

Запад каже да је то неприхватљиво и пријети Русији разорним санкцијама ако нападне Украјину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:37