Moskva / - FOTO: SHUTTERSTOCK
27/01/2023 u 19:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ambasador Letonije u Moskvi ima rok od dvije sedmice da napusti Rusiju

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je da će provokativni demarš letonskih vlasti za snižavanje nivoa diplomatskih odnosa sa Rusijom donijeti posledice

Ambasador Letonije u Moskvi Maris Riekstins mora da napusti Rusiju u roku od dvije sedmice, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo je navelo da je 27. januara otpravnik poslova Letonije Dace Rutka pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije u vezi sa odlukom rukovodstva Letonije da smanji nivo rusko-letonskih diplomatskih odnosa, koja je naišla na snažan protest Rusije, prenio je TAS S.

Letonskim otpravnicima poslova je rečeno da, pošto je donijeta principijelna odluka, Rusija ne smatra potrebnim da čeka do datuma koji je odredila Riga za završetak misije ambasadora, dok je letonskom ambasadoru Marisu Riekstinsu rečeno da napusti Rusiju u roku od dvije sedmice, navodi se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je da će provokativni demarš letonskih vlasti za snižavanje nivoa diplomatskih odnosa sa Rusijom donijeti posledice.

- Treba razumjeti da su naše bilateralne veze već narušene destruktivnom politikom letonske vladajuće elite, uključujući potpuno čišćenje informativnog prostora na ruskom jeziku, iskorenjivanje sovjetskog memorijalnog i kulturnog nasleđa i krivični progon naših sunarodnika - saopštilo je Ministarstvo.

Letonsko rukovodstvo je potpuno odgovorno za trenutnu situaciju, navelo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:43