Александар Лукашенко / -, фото: EPA
23/09/2022 u 18:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lukašenko: Demokratija i pravo su na Zapadu iluzija, tamo sve rješava novac

Prema njegovim riječima, Zapad je vrlo raznovrstan, tako da ima stvari koje bi i Belorusija trebalo da preuzme od zapadnih zemalja

Demokratija i pravo su na Zapadu iluzija, u praksi tamo sve rješava novac, izjavio je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

- Mislili smo da je tamo demokratija, englesko pravo i sudovi. Tamo nema nikakvog prava. Ko plati, taj će i da odlučuje. To je pravo za sva vremena. Zarobiće tvoju imovinu, kao što su uradili s ruskom imovinom, i zaboraviće šta je pravo i privatno vlasništvo, prenosi agencija Belta riječi Lukašenka.

Prema njegovim riječima, Zapad je vrlo raznovrstan, tako da ima stvari koje bi i Belorusija trebalo da preuzme od zapadnih zemalja.

- Njemci nas okrivljuju da je kod nas diktatura. Takve diktature u poretku nema nigdje kao što je ima u Njemačkoj. Sjećam se da su me soroševci pitali: ‘Vi, gospodine predsjedniče, ste na vlast došli mladi, a šta biste htjeli i od koga da preuzmete?’ Rekao sam od Njemaca i Šveđana. Tada sam znao za švedski socijalni program, za brigu o starim osobama i slično. A od Njemaca bih preuzeo red, taj čvrst poredak. Tamo je prava diktatura! A sad su tamo neki ljudi kao što je (njemački kancelar Olaf) Šolc i drugi, kao neki rukovodioci? Nema nikakve politike, nikakve agende. Užasno je to što se sada događa u Njemačkoj, zaključio je bjeloruski predsjednik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:19