Slobodan Stanković / - FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE/RTRS VIJESTI
04/10/2022 u 04:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodikov finansijer Slobodan Stanković na crnoj listi SAD

Slobodan Stanković, jedan od najbogatijih pojedinaca u BiH, dugogodišnji je vlasnik Integral Inženjering A.D. Laktaši (Integral), velike inženjerske firme u RS

SAD su objavile novu listu sankcija. Pored Fadila Novalića, na listi sankcija je i Slobodan Stanković, biznismen povezan s Miloradom Dodikom.

- Slobodan Stanković, jedan od najbogatijih pojedinaca u BiH, dugogodišnji je vlasnik Integral Inženjering A.D. Laktaši (Integral), velike inženjerske firme u RS. I Stanković i Integral dovode se u vezu sa korupcijom u građevinskom sektoru, gdje je Integral dobio neke od najvećih projekata u RS zahvaljujući svojoj blizini rukovodstvu RS. Veliki građevinski projekti se često predaju Stankoviću bez fer i otvorene konkurencije. Ogromna većina Stankovićevog bogatstva dolazi iz javnog novca - navodi se u objašnjenju SAD.

Stanković je takođe bivši vlasnik Alternativne televizije d.o.o. Banja Luka (ATV), medij pod ličnom kontrolom američkog i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, čija secesionistička retorika i djelovanje u RS ugrožava stabilnost i podriva DPA, smatra Stejt department.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:35