/ - PHOTO BY TOWFIQU BARBHUIYA ON UNSPLASH
24/01/2022 u 21:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Француска: Вакцинална умјесто ковид пропуснице

Текст закона о тим мјерама у недјељу је објављен у Службеном гласнику, а о томе је раније говорио француски премијер Жан Кастекс

У Француској грађани од данас морају да имају вакциналну пропусницу умјесто досадашње ковид пропуснице коју ће моћи сада да користе једино дјеца од 11 до 15 година, јављају агенције преносе медији.

Увођењем те пропуснице пооштрене су мјере против коронавируса пошто невакцинисани неће више моћи да улазе у здања у којима је до сада била обавезна ковид пропусница за коју је довољан био и негативан тест, пренио је лист Депеш (Ла Депецхе).

Текст закона о тим мјерама у недјељу је објављен у Службеном гласнику, а о томе је раније говорио француски премијер Жан Кастекс.

Вакцинална пропусница важи за грађане од 16 године и биће неопходна за ресторане, кафее и за присуство разним дешавањима. Вакцинисани грађани ће у случају да немају ту врсту пропуснице моћи да надлежнима покажу доказ о потпуној вакцинацији против коронавируса.

Кастекс је недавно рекао да ће невакцинисани моћи да добију вакциналну пропусницу чим приме прву дозу вакцине против коронавируса, али под условом да друга доза буде у наредних мјесец дана.

Негативни тест ће бити довољан за превоз авионом или возом, али под условом да се путује због неког хитног разлога - породичног или здравственог.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:45