/ FOTO: CRIMESITE
28/07/2022 u 19:42 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krijumčar kokaina ubijen u akciji na Karipskom moru

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, oni koji su bili na brodu počeli su da bacaju pakete kokaina u more kada su otkriveni

Ove nedelje, Karipska obalska straža je pucala i ubila krijumčara u kampanji protiv krijumčarenja droge. Ovo se dogodilo tokom jurnjave za brzim krijumčarskim čamcem, takođe regionalno poznatim kao rapida ili go fast. Čovjek je možda slučajno stradao ispaljenim hicima upozorenja. Presretnuto je više od 1,6 tona kokaina, piše CRIMESITE.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, oni koji su bili na brodu počeli su da bacaju pakete kokaina u more kada su otkriveni. Tokom akcije pucano je. U Ministarstvu odbrane ne navode kako je tačno došlo do pucnjave. Istraga o ovome je trenutno u toku.

- Kada pomorski brod ima na vidiku čamac za krijumčarenje, brzi čamac presretač (FRISC) se obično dovodi na vodu sa naoružanim mornaričkim osobljem ili osobljem obalske straže. Prvo ispaljuju hice upozorenja ako se krijumčarski čamac ne zaustavi. Ponekad pomorski brod lansira i helikopter. Možete pucati i iz helikoptera- piše CRIMESITE.

Na brodu je bilo pet ljudi. Kokain koji je bačen u more je izgubljen. Zaplijenjeno je više od 1.620 kilograma kokaina. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:14