Предаја украјинских војника у Луганској Народној Републици / - SERGEI ILNITSKY
28/09/2022 u 09:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lider LNR će danas tražiti od Putina prijem u Rusiju

Proruski zvaničnici u četiri regiona Ukrajine pod kontrolom Moskve saopštili su juče da se ogromna većina stanovnika izjasnila za ulazak ovih oblasti u sastav Ruske Federacije

Lider samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) u Ukrajini Leonid Pasečnik najavio je da će kasnije danas pripremiti dokument kojim se od ruskog predsjednika Vladimira Putina traži da razmotri prijem LNR u sastav Ruske Federacije, prenosi TASS.

-Rezultat je tu! Stanovnici Luganske Narodne Republike su se opredijelili za svijetlu i prosperitetnu budućnost- napisao je on na Telegramu, komentarišući rezultate referenduma koje su organizovale proruske vlasti, o pristupanju LNR Rusiji.

-Danas ću pripremiti odgovarajući dokument kojim tražim od ruskog predsjednika Vladimira Putina da razmotri pristupanje LNR Ruskoj Federaciji kao konstitutivnog člana u skladu sa zakonom- zaključio je Pasečnik.

Proruski zvaničnici u četiri regiona Ukrajine pod kontrolom Moskve saopštili su juče da se ogromna većina stanovnika izjasnila za ulazak ovih oblasti u sastav Ruske Federacije, nakon pet dana glasanja na referendumu koje su Kijev i zapadni lideri unaprijed odbacili kao „farsu“.

(UŽIVO) Zelenski: Rusija prijeti svijetu nuklearnom katastrofom; Mišel: EU neće priznati lažne referendume

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:24