Medvedev  / foto: SPUTNIK/EKATERINA ŠTUKINA
22/01/2023 u 14:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medvedev: Brzo će odbaciti Amerika staricu Evropu i nesrećne Ukrajince

Svijet će ponovo doći u ravnotežu. Ako, naravno, ne bude prekasno, smatra Medvedev.

Zapad je spreman da neodređeno dugo pokušava uništiti Rusiju, a u svijetu bi mogla da nastane nova vojna alijansa, izjavio je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

- Sastanak u Ramštajnu i isporuka teških vidova naoružanja Kijevu ne ostavljaju sumnje da će naši neprijatelji neodređeno dugo pokušavati da nas zbrišu, a još bolje – da nas unište. I oružja imaju dovoljno. Ako je potrebno, počeće da proizvode novo -  napisao je Medvedev na Telegram kanalu.

Medvedev je, međutim, rekao da ne treba gajiti iluzije o tome i naglasio da Zapadu neće biti lako da ispuni svoje namjere.

 - U slučaju dugog sukoba u nekom trenutku će nastati nova vojna alijansa zemalja kojih su se domogli Amerikanci i njihovi saveznici. Tako se uvijek događalo u istoriji čovječanstva i tokom dugotrajnih ratova. I tada će SAD konačno odbaciti staricu Evropu i preostale nesrećne Ukrajince, a svijet će ponovo doći u ravnotežu. Ako, naravno, ne bude prekasno -  smatra Medvedev.

U američkoj vojnoj bazi Ramštajn u Njemačkoj 20. januara je održan sastanak ministara odbrane pedesetak zemalja, na kojem je razmatrana dalja pomoć Kijevu.

Nakon susreta ministar odbrane Njemačke Boris Pistorijus je izjavio da još nije donijeta odluka o slanju tenkova Ukrajini.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:53