Дмитриј Песков / AP - ALEXANDER ZEMLIANICHENKO
04/10/2022 u 20:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Peskov o Maskovom planu: Za razliku od mnogih diplomata, on pokušava da dođe do mirnog rješenja

Mask je naveo da je potrebno ponoviti izbore u regionima koji su se izjasnili za pripajanje Rusiji, pod nadzorom Ujedinjenih nacija, pa ako narod izrazi volju da Rusije ode, tako treba i da bude

Rusija vidi kao pozitivan korak to što je američki multimilijarder i izvršni direktor Spejseksa, Ilon Mask, iznio mogući mirovni sporazum za sukob u Ukrajini, saopšteno je danas iz Kremlja.

- Za razliku od mnogih profesionalnih diplomata, on još pokušava da traži načine za postizanje mira - saopštio je portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov, javlja agencija RIA Novosti.

On je dodao da je Rusija od samog početka “bila za to da se njeni uslovi ispune pregovorima”, prenosi Euronews.

Mask je naveo da je potrebno ponoviti izbore u regionima koji su se izjasnili za pripajanje Rusiji, pod nadzorom Ujedinjenih nacija, pa ako narod izrazi volju da Rusije ode, tako treba i da bude. Krim, kako je napisao, ostaje formalno dio Rusije, kao što je bio od 1783, odnosno do, kako smatra Mask, “greške Nikite Hruščova”.

Zatim, kako je naveo, “vodosnabdijevanje Krima je obezbjeđeno, a Ukrajina ostaje neutralna”. Za manje od dva sata Mask je dobio više od milion odgovora, a većina se ne slaže sa njegovim mišljenjem o mogućem ishodu. On je za takav rezultat glasanja  optužio botove.

Nakon toga, on je napravio novu anketu: Volja naroda koji živi u Donbasu i na Krimu treba da odluči da li žele da budu dio Rusije ili Ukrajine. Da ili ne?

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:59