Руска застава / - фото: SHUTTERSTOCK
16/05/2022 u 21:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Русиjа: Улазак Шведске у НАТО нанијеће штету безбиједности Европе

Русиjа ће бити принуђена да предузме узвратне кораке, како воjно-техничке тако и друге природе, како би зауставила пријетње по њену националну безбиједност

Руско Министарство спољних послова оценило jе да ће улазак Шведске у НАТО нанети значаjну штету безбиједности Сјеверне Европе и европског континента у цјелини, и упозорило да ће Русиjа бити принуђена да предузме узвратне кораке.

У саопштењу руског министарства наводи се да ће Русиjа бити принуђена да предузме узвратне кораке, како воjно-техничке тако и друге природе, како би зауставила пријетње по њену националну безбиједност, преноси Н1.

- С тим у вези, много ће зависити од специфичних услова за интеграциjу Шведске у Северноатлантску алиjансу, укључуjући изгледе за размјештање система офанзивног наоружања овог воjног блока на териториjи Шведске - наводи се у саопштењу.

Руско министарство jе, такође, оцијенило да чланство Шведске у НАТО неће оjачати њену безбиједност, већ да ће довести до губљења суверенитета у доношењу спољнополитичких одлука.

Влада Шведске донијела jе данас одлуку о подношењу захтјева за улазак у НАТО.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:04