Са вечерашњег наступа / - М.Н.
19/11/2021 u 21:45 h
Милован НововићМилован Нововић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Градски хор у Бијелом Пољу одржао концерт

Бјелопољци су имали прилику да уживају у десет композиција у хорском извођењу, „а капела” и обрадама популарних пјесама из Црне Горе и окружења

Градски хор из Бијелог Поља приредио је вечерас својим суграђанима цјеловечерњи концерт  у великој сали Центра за културу „Војислав Булатовић Струњо”. Након паузе од годину и по дана, због пандемије коронавируса, Хор се поново представио пробирљивој бјелопољској публици. И добио заслужене аплаузе на отвореној сцени.

Бјелопољци су имали прилику да уживају у десет композиција у хорском извођењу, „а капела” и обрадама популарних пјесама из Црне Горе и окружења.

Професорица Јелена Ђаковић, диригент,  била је презадовољна наступом хора и казала да су помало имали и трему јер су наступали пред најбољом публиком на свијету.

- Све је било на високом нивоу, а аплаузи које смо чули потврда је да смо све добро урадили - казала је Ђаковић, поред које је диригент и њена колегиница професорица Јулијана Вујошевић.

Како је казала чланица хора, професорица Сашка Ракоњац, и поред свих изазова услед пандемије коронавируса, успјели су да организују концерт, али и да, због ограниченог броја посјетилаца, приреде онлајн пренос преко њиховог јутјуб канала.

- У овако тешкој ситуацији због пандемије, смогли смо и снаге и храбрости али жеље и воље да се појавимо пред својим суграђанима, гдје нам је и најмилије да наступамо јер знамо да имамо њихову велику подршку – казала је Ракоњац.

Иако постоје од 2016. године, иза њих је знатан број награда, које су завриједили својим квалитетом под диригентском палицом професорица Јулије Вујошевић и Јелене Ђаковић.

- Иза нас су награде са разних фестивала у Пули и Једрену, затим освојили смо сребрну медаљу на Београдским хорским свечаностима, а на онлајн такмичењу у Кикинди смо такође освојили сребрну медаљу, а прије пола године освојили смо злато на међународном хорском фестивалу у Бијељини - казала је Ракоњац и додала да ће у уторак 23. новембра премијерно наступити у КИЦ-у „Будо Томовић” у Подгорици.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:58