Камерни хор „Књаз Милош” / - ФБ Камерни хор "Књаз Милош"
26/11/2021 u 21:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мини турнеја ансамбла „Књаз Милош” по Црној Гори

Ансамбл ће посјетити Подгорицу, Херцег Нови, Петровац, Никшић и Пљевља

Ансамбл „Књаз Милош” Удружења „У име живих“ из Београда започеће мини турнеjу по Црноj Гори сјутрашњим концертом у Подгорици (27.новембар) у организациjи Српског националног савjета Црне Горе, наjавили су организатори.

Ансамбл састављен од хора и оркестра представиће се програмом духовне и световне, српске и свјетске музике и у Пљевљима 1. децембра такође у организациjи Српског националног савjета Црне Горе, Град Будва организуjе концерт „Књаза Милоша“ 28. децембра у Петровцу.

Концерти ансамбла „Књаз Милош“ заказани су и у Никшићу 29. новембра и Херцег Новом дан касниjе уз подршку тамошњих локалних самоуправа.

Михаjло Рабреновић, предсједник Пословног савета Удружења „У име живих“ напомиње да су очување вере, jезика и писма, културног и националног идентитета српског народа на овим просторима од великог значаjа и дио тежњи ансамбла „Књаз Милош” да се афирмишу европске вриједности.

– Наша мисиjа се остваруjе у знаку љубави, вјере, истине и наде, кроз пјесму и музику. Сигуран сам да су то наjбољи мостови уjедињења , братства и заjедништва међу народима – казао jе Рабреновић.

У склопу пропутовања са ансамблом „Књаз Милош”, чланови Удружења „У име живих” посјетиће манастире Милешева и Острог.

Гостовање ансамбла „Књаз Милош” реализуjе се уз подршку Управе за диjаспору Министарства спољних послова и Амбасаде Србиjе у Црноj Гори, а Удружење „У име живих” дјелуjе са благословом патриjаха Порфириjа.

Хор и оркестар „Књаз Милош” дјелуjе у оквиру Удружења „У име живих” основаног у Београду 2012. године са циљем да промовише традициjу и културне вриједности Србиjе у земљи и иностранству.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:22