Министарка са представницима медија / -фото: гов.ме
20/06/2022 u 19:33 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подршка од 312 хиљада еура

Министарство културе и медиjа кроз два конкурса подржало 48 медиjа са 312 хиљада еура

Министарство културе и медиjа подржало jе, кроз конкурс за дневне, недjељне, локалне штампане медиjе и интернетске публикациjе, 12 проjеката штампаних медиjа и 22 проjекта интернетских публикациjа, док jе конкурсом за креирање информативних и едукативних садржаjа у локалним jавним емитерима подржано 14 проjеката.

Међу подржаним пројектима на конкурсу су пројекат Дневних новина "Дан" и Портала Дана.

– Дубоко смо свjесни да се медиjска индустриjа суочила са броjим кризама, коjе су довеле до смањења или повлачења диjела новца за маркетинг, са коjим примарно комерциjални медиjи финансираjу своjу дjелатност, што у коначном утиче на услове у коjима раде новинарке и новинари. Зато jе спровођењем ових конкурса, и jош jедним пакетом помоћи за комерциjалне медиjе коjи емитуjу своj сигнал преко Радио дифузног центра, споведена свеобухватна државна помоћ медиjима – истакла jе министарка културе и медија Маша Влаовић.

Поручила jе представницима медиjа да jе важно да брину о запосленима, новинаркама и новинарима, да теже побољшању економскиух услова у коjима раде, али и да извjештаваjу без притиска, производећи више садржаjа у jавном интересу, те да jе важно да добрим праксама едукуjу и штитите своjе читаоце од лажних виjести, мизогиних садржаjа и оних коjи подстичу говор мржње.

С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:37