Музички фестивал младих Црне Горе данас и сјутра на Цетињу / -фото: Краљевско позориште Зетски дом
12/05/2022 u 16:52 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У "Зетском дому": Музички фестивал младих Црне Горе

Музички фестивал младих Црне Горе, 47. по реду, биће отворен је данас у подне у Краљевском позоришту "Зетски дом" едукативним програмом "Карневал животиња" Музичког центра Црне Горе, у коjем учествуjу студенти умjетничких академиjа из Приjестонице Цетињe, те наступом ученика Умjетничке школе за музику и балет "Васа Павић" из Подгорице и дjечjег хора Школе за основно музичко образовање "Саво Поповић" Цетиње.

У 20 сати на нашоj сцени наступиће трио "Вариете Монтенегро" у саставу Диjана Орландић, флаута, Мирослав Илић, хармоника и Петар Добричанин, гитара. На програму су дjела Хермоса, Вивалдиjа, Дjенса и Власова. Потом, наступиће клавирски дуо "Тра нои", коjи чине Jелена Вукмировић и Ивана Пешић, а извешће дjела аргентинског композитора Астора Пjацоле.

У оквиру затварања Фестивала сјутра у 20 сати биће уприличен концерт "Македонска ноктурна" Еме Попиводе, коjа ће на клавиру извести дjела композитора Димитриjа Бужаровског.

Фестивал се одржава у организациjи Школе за основно музичко образовање "Саво Поповић" Цетиње и Актива директора музичких школа Црне Горе, док ће такмичење у различитим дисциплинама, осим у Музичкоj школи, бити одржано у више институциjа на Цетињу (Музичка академиjа, Народни музеj Црне Горе, Национална библиотека Црне Горе "Ђурђе Црноjевић").

С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:46