Кафа од жира / -Шутерсток
16/10/2021 u 12:05 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кафа од жира за бољи рад штитне жлијезде

Од жира можете да направите напитак сличан кафи, који има љековито дејство на штитну жлијезду. Треба да направите залиху мљевеног жира и кувате по једну кашичицу, једном дневно за регулисање рада штитне жлијезде

Мало је познато да жир, плод који током октобра можемо наћи у готово свакој листопадој шуми или у парковима, има изразита љековита својства која су одлична код најчешће болести савремене жене, штитне жлијезде.

Од жира можете да направите напитак сличан кафи, који има љековито дејство на штитну жлијезду. Треба да направите залиху мљевеног жира и кувате по једну кашичицу, једном дневно за регулисање рада штитне жлијезде.

Зрели жир се огули и самеље у блендеру. Прије припреме прво пропржите кашичицу мљевеног жира, можете у истој џезви у којој ћете скувати кафу, а затим прелијте врелом водом, око 100 милилитара и кувајте 10 минута.

Једина разлика у односу на праву кафу јесте што овај напитак треба да проциједите. Можете додати шећера и млијека. Иначе, кафа од жира побољшава крвну слику, односно лијечи анемију. Смањује костобољу и бол у зглобовима, нарочито код жена након четрдесете године живота и код жена са менструалним проблемима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 13:47