Наранџа, илустрација / - фото: PIXABAY
08/04/2022 u 08:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Како све можете употријебити кору од наранџе

Прочитајте савјете који могу бити корисни у свакодневници

Кад једемо наранџу, уживамо у сочним кришкама, а коре бацамо. Међутим, како открива Bright Side, те коре можемо искористити, па би можда требало добро размислити прије него што их бацимо у смеће.

Избјељивање зуба

Кад размишљамо о томе шта значи имати сјајан осмијех, прва помисао обично су бијели зуби. Наранџине коре садрже природни спој назван лимунска киселина који се често додаје пасти за зубе, а може да вам помогне да зубе учините бисерно бијелим. Једноставно своје зубе једном недељно истрљајте наранџином кором и исперите.

Направите природно средство за чишћење

Израда властитог средства за чишћење од наранџине коре једноставан је начин да смањите отпад и уштедите новац. Можете га употребити за чишћење прозора, рингла за кухање… Једноставно у једну флашу улијте мало алкохолног сирћета и додајте наранџине коре. Смјесу држите у фрижидеру неколико недеља и с времена на вријеме промућкајте.

Одбијање инсеката

Осушите мало наранџине коре. Напуните флашу с распршивачем водом и додајте јој осушене коре наранче. Попрскајте га кад год је потребно.

Ријешите се непријатних мириса

Јасно је да нико не ужива у мирису ногу. Још једна корисна употреба наранџиних кора јесте стављање коре у сваку ципелу преко ноћи и уживање у свјежем мирису цитруса ујутро док обувате ципеле, пише Вечерњи лист.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:14