11/02/2021 u 00:00 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izazov je bio ostati dosledan liku

Mlada glumica Vanja Nenadić pobrala je simpatije publike u TV seriji i filmu Biser
Mlada glumica Vanja Nenadić pobrala je simpatije publike u TV seriji i filmu Biser Bojane i u duhu uspjeha nastavila je u novoj seriji „Tajne vinove loze“ na Prvom programu RTS-a, svake večeri od 20 časova. U seriji „Tajne vinove loze“ tumači lik Anje, kćerke Vuka Tomovića kojeg igra Vojin Ćetković, koja se sa studija iz Pariza vraća da nastavi porodični posao i tradiciju.
Vanja otkriva da napokon nije morala da mijenja dijalekat i da je to moža i jedni isto sa Anjom Tomović.
- Sudeći po komentarima gledalaca koji mi svoje utiske svakodnevno pišu na društvenim mrežama, mislim da im se zaista dopada moj lik - kaže Anja. - Za mene je ovaj način snimanja bio jedno novo iskustvo – 36 epizoda snimali smo pet-šest mjeseci, tako da je bilo zaista izazovno održati kontinuitet i ostati dosledan liku - podijelila je svoje iskustvo Vanja i dodala da se nada da će čitava serija biti podjednako gledana kao premijerne epizode.
Vanja je rođena u Somboru, gdje je bila članica Narodnog pozorišta Sombor, a onda je svoju karijeru nastavila u Beogradu i postala stalni član Beogradskog dramskog pozorišta.
„Taj prelazak iz Sombora u Beograd sam doživjela veoma emotivno. Jako sam vezana za Narodno pozorište u Somboru, ono će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu, tamo sam odrasla i prvi put stala na scenu sa nekim svojim idolima. Ovaj prelazak je došao kao neki logičan slijed događaja, u Beogradu sam završila fakultet i tu sada i živim i mislim da me tek čekaju neke nove predstave i divne uloge u mojoj novoj kući – Beogradskom dramskom pozorištu - ispričala je mlada glumica.
Za 27. februar najavljena je premijera predstave „BAAL“ u kojoj Vanja tumači jednu od uloga.
„Još smo na početku, ali uskoro krećemo sa drugim dijelom proba gdje će sve postati mnogo ozbiljnije. Dijego de Breja je reditelj sa kojim je rad jedno posebno iskustvo, drugačije od svega što sam do sada radila, pogotovo uz divnu glumačku ekipu, i nova lica. Ta predstava će zaista biti jedno osvježenje na repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta, a sudeći po probama mislim da će da bude baš uzbudljivo - otkriva mlada umjetnica.
Kaže da su pred njom tri naporna mjeseca u kojima sprema čak tri predstave i očekuje tri permijere: pored predstave „BAAL“ po komadu Bertolta Brehta, tu su i Tiho teče Misisipi, pod tekstu Vladimira Tabaševića, u režiji Ivice Buljana i Divlje meso, po tekstu Gorana Stefanovskog u režiji Jagoša Markovića.
A.Š.-RTS


Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 22:24