Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

IZVJEŠTAJ OMBUDSMANA ‘‘DANA‘‘ ZA APRIL 2022. GODINE

GODINA DANA BEZ ŽALBI

Bez žalbi ombudsmanu ''Dana'' protekao je i april mjesec i ujedno godina dana kako čitaoci nijesu imali potrebu da se obraćaju zaštitniku svojih prava iz domena poštovanja i primjene etičkih načela Kodeksa novinara/novinarki Crne Gore.

AKTIVNOSTI OMBUDSMANA: Još otkako su javno promovisane prošle, 2021. godine, u oktobru mjesecu, novinari i urednici ''Dana'', upoznati su sa ''Smjernicama za razumijevanje i implementaciju dužne novinarske pažnje''. Kako su se ukidanjem epidemioloških mjera, stekli uslovi za neposredniju komunikaciju, ombudsman je april mjesec iskoristio da novinarima i urednicma ''Dana'', kroz više razgovora, dodatno približi ovaj dokument i ukaže na njegov značaj u svakodnevnom obavljanju novinarskog poziva na principima pune etičnosti, a time i profesionalnosti.

   Podsjetimo, ''Smjernice za razumijevanje i implementaciju dužne novinarske pažnje'', nastale su kao dio UNESKO-EU projekta ''Izgradnja povjerenja u medije u Jugoistočnoj Evropi i Turskoj –Faza 2'', finansiranog od strane Evropske unije. U njihovoj izradi, pored ombudsmana ''Dana'', učestovali su Paula Petričević, ombudsmanka ''Vijesti'' i ''Monitora'', Aneta Spaić, članica Komisije za monitoring i žalbe Medijskog savjeta za samoregulaciju i Ranko Vujović, izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju.

Ombudsman ''Dana''

Ilija Jovićević

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 05:33