/ -
25/01/2023 u 12:42 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čistoća će raditi novu upravnu zgradu

Biće izgrađen novi kompleks, koji će činiti dvije upravne zgrade za potrebe administracije, moderna radionica za opravku mehanizacije sa perionicama, otvoreni i zatvoreni tip magacinskog prostora..., kazao јe Andrija Čađenović

Nakon više godina stekli su se uslovi da gradsko preduzeće Čistoća dobije novu upravnu zgradu sa svim pratećim sadržajima. Na sjednici Skupštine Glavnog grada, početkom oktobra prošle godine usvojena јe Odluka o izboru lokacije za izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa, odnosno, objekta upravne zgrade ovog preduzeća, sa pratećom komunalnom infrastrukturom.

Direktor Čistoće Andrija Čađenović kazao je da јe lokacija u Ulici Španskih boraca, te da je riječ o površini od 17.901 kvadrata, za koju je urađeno idejno rješenje.

– Na ovoj lokaciji biće izgrađen novi kompleks, koji će činiti dvije upravne zgrade za potrebe administracije, moderna radionica za opravku mehanizacije sa perionicama, otvoreni i zatvoreni tip magacinskog prostora, mobilna i električna pumpna stanica, portirnice, kao i veliki parking prostor – kazao јe Čađenović.

On јe istakao da su za ovu godinu iz budžeta Glavnog grada opredijeljena sredstva koja će omogućiti izradu glavnog projekta, za koji će tokom narednih dana biti raspisan javni poziv.

– Objekat će biti izgrađen po najsavremenim standardima i obezbijediće maksimalnu funkcionalnost i uslove za rad, a doprinijeće i efikasnijoj saradnji sa Deponijom, imajući u vidu da će se oba gradska preduzeća, koja se bave odlaganjem i deponovanjem otpada u Podgorici, nalaziti na Vrelima ribničkim – naveo јe Čađenović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:38