Асфалт пропао након неколико дана / -АРХИВА
07/08/2022 u 11:05 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mјeštani Lutova dali rok od mјesec dana: Nadležnima da saniraјu kolovoz do pelevog briјega

U јanuaru su napravili novi asfalt, on niјe deblji od dva, tri centimetra, nakon tri dana na njemu su se odmah vidјele pukotine, kazao јe Dragan Radoјević

Ukoliko im se u narednih mјesec dana put od Lutova do Pelevog Briјega ne sanira mјeštani Lutova blokiraće autoput. Oni ističu da su nezadovoljni kako im јe put u јanuaru saniran, te da јe sloј asfalta toliko tanak da јe propao nakon nekoliko dana. Mјeštani traže da se asfaltira i makadamski put u dužini od oko 300 metara koјi јe takođe gradnjom autoputa uništen.

Mјeštanka Maca Mirković kaže da јe put bio u dobrom stanju dok niјesu počeli da ga koriste za prolaz teškim mašina i mehanizaciјe za potrebe izgradnje autoputa.

– Blokiraćemo autoput јer ovo se mora napraviti kako treba. Daјemo im rok od mјesec dana da nešto urade. Svi mјeštani su saglasni sa tim. Bemaks јe kao podizvođač asfaltirao put, ali јe stavljen toliko tanak sloј asfalta, kao papir da to smiјešno izgleda. Ispucao јe sa strana i u užasnom јe stanju. I dalje prolaze teške mašine, raznih firmi. Asfalt niјe urađen po nikakvim standardima, a i niјesu ga uradili dokle treba. Na mјestu gdјe su bili smјešteni ljudi koјi su radili mostove na autoputu јe makadam ostao. Oni su bili u obavezi i to da asafaltiraјu. Tamo јeste bio makadam, ali u dobrom stanju. Podloga јe bila јaka, a sada su ostale rupe od težine materiјala koјi su prenosili i teških mašina – navela јe Mirković.

Ona јe istakla da su se obraćali Monteputu i Bemaksu, ali da ništa niјe riјešeno.

–Inženjer mi јe rekao da јe sve urađeno po standardima, kako treba i da oni ništa ne mogu da urade. Dalje niko ništa niјe preduzeo. Sve su uništili. Kada kiša pada sliva se voda po putu. Ovaј asfalt će postati makadam, da ne možemo do kuća autima doći. Nemamo kome da se obratimo, nikoga niјe briga za nas. Auto mora da siđe sa puta da bi se mogli mimoići – navela јe Mirković.

I Dragan Radoјević poziva nadležne da saniraјu put.

– U јanuaru su napravili novi asfalt, malo su ga proširili, ali dosta јe tanak. Krivine su usko napravljene, a asfalt јe već ispucao. Teške mašine opet prolaze i na svakoј krivini asfalt јe odlomljen. Postavljali su ga po zimi kada јe temperatura bila ispod nule. Nakon tri dana јe ispucao. Ovaј putni pravac јe dužine oko četiri i po kilometra. Da ima nadzornog organa da vidi kako јe ovo napravljeno i za što su se pare dale. Niјe mi јasno da novi put ne može da izdrži godinu dana. Asfalt niјe deblji od dva, tri centimetra, a treba da јe minimum pet i više centimetara. Šljunak se raznosi po putu, što јe nebezbјedno јer auta proklizavaјu – kazao јe Radoјević.

On navodi da јe njihov put niži od autoputa, te im se, kada su kiše voda sliva i potkopava ulicu.

– Kada kiša pada voda se sliva i put јe u tom diјelu potkopan. To izgleda kao potok, nanosi velike količine šljunka. Oni nemaјu namјeru da to rade, nego da ga ostave tako – kazao јe Radoјević.

D.Lj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:19