/ -PG BIRO
01/07/2022 u 15:04 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Subvencije poljoprivrednicima za žetvu

Poljoprivrednici sa teritorije glavnog grada za ralo požnjevene pšenice platiće 15 eura, dok je preostalih 15 eura obuhvaćeno subvencijom, saopštili su iz Službe za podršku poljoprivredi

Sporazumom o saradnji sa Opštinom u okviru Glavnog grada Golubovci, ove godine povećan je iznos subvencije za podršku žetvi žitarica i berbi kukuruza. Kako su iz Službe za podršku poljoprivredi istakli poljoprivrednici sa teritorije glavnog grada za ralo požnjevene pšenice će platiti 15 eura, dok je preostalih 15 eura obuhvaćeno subvencijom.

– Kada otpočne berba kukuruza, poljoprivrednici će biti u obavezi da po ralu obranog kukuruza plate 15 eura, a preostalih ostatak 25 eura će biti subvencionirano. Kroz podršku od 50 odsto za žitarice i 65 odsto za kukuruz, stimulišemo proizvodnju deficitarnih proizvoda sa preko 55 odsto više sredstava u odnosu na prošlu godinu. Rukovodilac Službe za podršku poljoprivredi Glavnog grada, sa saradnicima, posjetio je poljoprivrednike i konstatovao da žetva teče nesmetano, da su površine pod zasadima slične kao i prethodne godine, ali da je prinos nešto manji zbog činjenice da mnogi poljoprivrednici nijesu đubrili parcele ili su to uradili mnogu skromnije nego prethodnih godina zbog enormnih cijena vještačkog đubriva. Ukoliko vremenske prilike budu ovakve i narednih dana, žetva će na teritoriji Glavnog grada biti okončana tokom naredne dvije sedmice, pa molimo sve zainteresovane da se na vrijeme jave vršiocima žetve ili Službama za poljoprivredu Glavnog grada i Opštine u okviru Glavnog grada - Golubovci – saopštili su iz Službe za podršku poljoprivredi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:53