Исмета Ђокај / --
19/01/2022 u 18:51 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Субвенције за млијеко четири цента

Одлуком о условима, начину, динамици спровођења мјера аградне политике за 2022. годину Општине Тузи планирана је помоћ пољопривредницима, али и улагање у екологију

Повећали смо субвенције за млијеко са два на четири цента по литру, подржаћемо жетву стрних као и партиципацију за доприносе пољопривредним произвођачима, рекла је Исмета Ђокај, секретар за пољопривреду представљајући припремљену Одлуку о условима, начину, динамици спровођења мјера аградне политике за 2022. годину која ће се ускоро наћи на јавној расправи. Овом одлуком планирана је помоћ пољопривредницима, али и улагање у екологију. За то је планирано да се потроши 368.700 еура. Одлука је проистекла из Програма мјера за развој пољопривреде.

– Што се тиче пољопривреде планиране су субвенције у повртларској производњи. Повећали смо субвенције за млијеко са два на четири цента по литру, подржаћемо жетву стрних жита као и ранијих година, као и партиципацију за доприносе пољопривредним произвођачима. Највећа ставка нам је за субвенције поврћа. Видјећемо каква ће продаја бити и тржиште, па уколико буде испод рентабилности бар на неки начин да помогнемо пољопривредницима да не буду на губитку– рекла је Исмета Ђокај.

У секретаријату постоји и сектор за екологију, као и Канцеларија за управљање ријеком Цијевном.

– Одлуком смо планирали израду еколошког акционог плана заштите животне средине, као и формирање школе за дјецу на тему екологије. Обиљежићемо и неке важне датуме везане за екологију, а то ћемо у ходу одредити, као и организовање манифестације. Планирамо и туристичку валоризацију кањона Цијевне, у смислу спортског риболова, пјешачења стазама. У плану нам је и да раскрчимо стару стазу која се годинама не користи између Затријебча и Цијевне Затријебачке – каже Ђокај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:50