/ - SRDJAN_BOLJEVIC
04/10/2022 u 14:02 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za dodјelu nagrade „19. decembar”: Predlozi do 15. novembra

Nagrada se može dodijeliti i za životno dijelo naučnom radniku ili umjetniku čije je životno stvaralaštvo obilježilo vrijeme u kojem je djelovao i čija djela imaju trajan značaj za Glavni grad, piše u obavјeštenju Glavnog grada.

Privredna društva, javne službe, nevladine organizacije, sportske i druge organizacije, grupe građana, pojedinci i gradonačelnik do 15. novembra mogu predlagati kandidate za dodјelu Nagrade "19. decembar". Nagrada se dodјeljuјe kao javno priznanje za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog stvaralaštva koji su od posebnog značaja za Glavni grad.

– Nagrada se dodjeljuje pojedincima, grupama stvaralaca i pravnim licima sa teritorije glavnog grada, a može se dodijeliti i pojedincima i grupama stvaralaca koji ne žive na teritoriji grada i pravnim licima čije sjedište nije na ovoј teritoriji, ako njihova ostvarenja imaju poseban značaj za Glavni grad. Nagrada se može dodijeliti i za životno dijelo naučnom radniku ili umjetniku čije je životno stvaralaštvo obilježilo vrijeme u kojem je djelovao i čija djela imaju trajan značaj za Glavni grad – piše u obavјeštenju Glavnog grada.

Nagrada se, kako piše u obavјeštenju, može dodijeliti ako su ispunjeni uslovi i to da dјelo predstavlja značajno ostvarenje u određenoj oblasti, da su djelo, odnosno da rezultati rada publikovanjem ili na drugi način postali dostupni javnosti najkasnije do 15. novembra, te da јe djelo tematski vezano za Glavni grad. Predlozi se dostavljaјu Službi Skupštine. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:12