Denis Hadžikadunić / - FOTO: FSBH
03/10/2022 u 16:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Reprezentativac BiH neće da igra protiv Rusije bez obzira na posledice

Eventualni prijateljski susret između fudbalskih reprezentacija Rusije i Bosne i Hercegovine zakazan za 19. novembar mogao bi imati nesagledive posledice

Kako prenose mediji u BiH, reprezentativac te zemlje Denis Hadžikadunić odlučio je da ne igra protiv Rusije, bez obzira na posledice.

Iako je prije nekoliko sedmica njegov agent Valid Faur poručio da štoper još uvijek nije donio odluku o tome, sada Hadžikadunić jasno kazao da se ne namjerava odazvati eventualnom pozivu bez obzira na posledice.

- Ako se dogovor potvrdi, to nije utakmica u kojoj želim da učestvujem. Situacija koja se dešava je sasvim specifična, sa ratom i sličnim stvarima. Da je bio rat ovdje u Švedskoj, ne bih želio da budem u Švedskoj, to je prilično prirodan osjećaj. Ne želim da se vraćam tamo. Od Fudbalskog saveza BiH nismo dobili nikakve informacije. Ovo je između fudbalskih saveza dvije zemlje, mi igrači ne znamo ništa. Možda zvuči čudno, ali to je tako - rekao je Hadžikadunić.

Inače, 23-godišnji bh defanzivac je karijeru počeo u omladinskom pogonu Malmea, a 2016. godine je prešao u prvi tim. Uslijedila je i jedna pozajmica u Treleborg, a 2018. godine prodali su ga u Rostov u transferu vrijednom milion eura.

Međutim, ove sezone se nije naigrao u Rusiji gdje je skupio ukupno 11 nastupa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
BIHRUSIJA
23. april 2024 07:29