Федерер / Фото: Принтскрин
06/06/2021 u 10:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Федерер признао: Волио бих да сам у Новаковим ципелама

Необична ми је нова улога, у којој нисам апсолутни фаворит, каже прослављени тенисер

Прослављени тенисер Роџер Федерер емотивно је доживио побједу над Домиником Kепфером на Ролан Гаросу, после великог маратона, али како каже, највише би волио да се налази у ципелама српског тенисера Новака Ђоковића. 

Меч је завршен у ноћи између суботе и недеље, око 00.45, после чега су емоције савладале великана тениса.

Федерер није био сигуран да ли ће издржати и добити овај меч, али је потврдио да је ипак спрема за барем још један маратон.

Сада му следи далеко тежи изазов - да побиједи Матеа Беретинија, а онда слиједи укрштање са паром Ђоковић – Мусети.

Претходно, Федерер је побиједио Истомина са 3-0, Чилића са 3-1.

- Веома сам срећан што могу да играм три и по сата на овако високом нивоу. То ми је потврда да сам на правом путу. Размишљао сам о свим тим људима који су гледали ТВ. Заиста сам их замишљао, како су у суботу увече сјели испред екрана и гледали мало тенис. На неки начин играо сам и за њих, учинио сам све да ме они инспиришу. Хвала вам што нисте заспали, цијеним то -  рекао је Федерер.

Признао је да је имао озбиљан страх од фијаска, јер повреде и године чине своје.

- Нисам очекивао да ћу побиједити на три меча на Ролан Гаросу. Необична ми је нова улога, у којој нисам апсолутни фаворит. Забавно је на неки начин, као кад имаш 17 година, кад нико не зна шта је могуће, кад ни сам не познајеш себе довољно. То је забаван угао, али ипак би ми се више свидјело да будем у Рафиним и Новаковим ципелама. Али осјећам се добро, побјеђујем, играм добро- додао је он. 

Уколико ова побједа над Kепфером додатно „напумпа“ самопоуздање Федереру, љубитељи тениса ће можда добити прилику да гледају и прави класик против Ђоковића. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:48