Рафаел Надал / - Фото: Твитер
13/11/2021 u 11:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Надал: Људи који не желе да се вакцинишу ми се чине себичним

Тенисери који буду жељели да наступе на Аустралијан опену мораће бити вакцинисани, одлука је тамошњих власти

Та тема већ недјељама је један од најактуелнијих у свијету, а највише на удару је био Новак Ђоковић за кога јавност још нагађа да ли је вакцинисан или не и да ли ће наступити у Мелбурну.

Његов колега и ривал Рафаел Надал смтра да су људи који се не вакцинишу, себични.

- Сви смо уморни од ове ситуациjе. Ово су тешке године, многи су изгубили наjдраже. Морали смо да направимо корак унапред и помогнемо људима. Разумијем да има људи коjи не желе да се вакцинишу, али ми се то чини себичним. Много смо патили. Jош не знамо стопостотно какав jе ефекат вакцина, али морамо да веруjемо докторима, оно што не знамо jе какав jе ефекат вируса ако се не вакцинишемо. Чини се да jе Шпаниjа сада земља коjа jе наjмање погођена инфекциjом и мислим да jе тако jер имамо велики броj вакцинисаних - рекао jе Надал.

Шпанац се потом осврнуо и на тешке ситуациjе током мечева и на то како се са истим бори.

- Иако људи вјеруjу да jа увек имам самопоуздања, ниjе увек тако, када ствари крену низбрдо, често на ствари гледам црно. То jе сусштина спорта, иако вам дјелуjе да су шансе минималне, настављате да се борите, да остварите лични циљ, да дате себи опциjу да дођете у прилику да побиједите. Када ствари не иду, анализирате ситуациjу зашто jе тако и тражите рјешење. Много пута себи само кажем да мислим на следећи поен, онда на следећи и мало по мало ствари се нормализуjу. Ако иде лоше, нормално jе да се све заврши лоше, али током године jасно jе да ће понекад бити и нешто слабиjих резултата - рекао је Шпанац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 01:33