Фернандо Гонзалес / - Фото: Твитер
30/11/2021 u 16:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Некадашњи пети тенисер свијета: Новак обара све рекорде, али то не значи да је најбољи

Бивши пети играч планете Фернандо Гонзалес казао је да иако Новак Ђоковић обара све рекорде, не значи да је аутоматски најбољи тенисер свих времена

- Не тако давно, било jе невјероватно да неко освоjи и десет Грен слем титула, а сада имамо троjицу са по 20. Када jе ријеч о броjевима, сигуран сам да ће Новак завршити са наjвише слемова и са можда наjбољом статистиком. Ипак, има и других фактора коjи одређуjу ко jе наjвећи - каже Гонзалес за теннис365 и додаjе:

- Новак обара све рекорде и чини се да ће наставити то да ради годинама, али jа мислим да се не може рећи: ’Оваj момак има наjвише титула, значи да jе наибољи’. Можемо само да одаберемо себи омиљеног, мени jе то Роџер по стилу игре: jедноручни бекенд, сервис, волеj, његов стил игре jе више класичан. Када гледате Новака, чини се као да никада неће промашити лопту, а Рафа трчи свуда упркос томе што га цијело тијело бори – тешко jе рећи ко jе наjвећи.

Гонзалес jе играо финале Аустралиjан опена 2007. године, када jе изгубио од Федерера, а стигао jе и до полуфинала Ролан Гароса 2009. Укупно jе освоjио 11 АТП титула, уз олимпиjско злато у дублу (2004) и сребро у синглу (2008).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 15:04