Novak Đoković / - FOTO: PRINTSCREEN
08/12/2022 u 11:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novak: Ne mogu se baviti tenisom, a da nisam među kandidatima za Gren slem ili prvo mjesto

Srpski teniser Novak Đoković i naredne sezone imaće najveće ciljeve

Za razliku od poršle zime kada nije mogao da učestvuje na Australijan openu i US openu, ali i na mnogim Masztersima jer nije bio vakcinisan, Novak će 2023. godinu započeti pohodom na titulu u Melburnu.

- Najveći cilj koji imam u sledećoj godini i svim onim koje slijede, jer još ne znam dokle ću igrati, jeste da pokušam da budem zdrav i igram na najvišem nivou. Zaista ne vidim sebe kako se bavim profesionalnim tenisom, a da nisam među kandidatima za osvajanje Gren slema ili prvog mjesta na rang-listi. Ne vidim sebe na 25. mjestu, neću igrati osrednji tenis. Jednostavno želim da uvijek igram na najvišem nivou. To je nešto što zahtijevam od sebe i što moj tim zahtijeva od mene - istakao je Đoković na samitu tenisera u organizaciji proizvođača sportske opreme Asiks.

Svjestan je Novak da zbog godina u kojima je mora da se trudi i više od mnogih kolega.

- Radim možda i više od drugih igrača na turu jer znam da 35 nije isto što i 25 ili 15. Morate da se prilagodite razlici u godinama i držite korak sa momcima koji su u top treningu, motivisani i vrlo snažni. Ali, i dalje sam tu i osjećam se mladim poput njih.

Inače, Australijan open će početi 16. januara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:48