Зураб Азмаjпарашвили, Дана Реизниеце Озола, Jован Миловић, Аркадиj Дворкович и Веселин Драшковић / - Фото: Шаховски савез Црне Горе
12/05/2022 u 15:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсjедник ФИДЕ у посjети Црноj Гори

Аркадиj Дворкович, предсjедник Свjетске шаховске федерациjе, ФИДЕ, допутовао jе данас у Црну Гору, гдjе ће боравити два дана

Како истичу из Шаховског савеза Црне Горе, посjета Дворковича jе велика част, те признање за истраjан рад кровне институциjе нашег шаха. Поред предсjедника ФИДЕ Дворковича, у Црноj Гори бораве и директорка Свjетске шаховске асоциjациjе, Дана Реизнице Озоле, те предсjедник Европске шаховске униjе, Зураб Азмаjпарашвили. 

Тема посjете предсjедника свjетске и европске шаховске федерациjе, су припремне активности организациjе два шампионата Европе коjа ће наредне године бити одржана у Црноj Гори, али и разговори о новим организациjама, о коjима ће се одлучивати у августу на Конгресу ФИДЕ, коjи ће бити одрзан за вриjеме Шаховске Олимпиjаде у индиjском Ченаjу. Подсjетимо, на Олимпиjади Црну Гору ће представљати и мушка и женска репрезентациjа. 

За данас jе планиран састанак еминентних гостиjу са руководством Шаховског савеза Црне Горе, на коме це тема разговора бити активности Савеза, те далjа сарадња. Подгорица ће данас такође бити и домаћин заjедничког састанка предсjедницика шаховских федерациjа из региона и вец поменутих гостиjу, на коме ће бити разматрани далjи кораци за напредак древне игре у региону.

Посjета траjе два дана, а за сjутра jе предвиђен приjем код премиjера Црне Горе, Дритана Абазовића, а састанку ће присуствовати и Министар спорта и младих, Василиjе Лалошевић.

Из Шаховског савеза заклjучуjу да jе посjета потврда великог угледа и повjерења, те да ће древна игра тек доживjети пуну афирмациjу и просперитет у Црноj Гори, у циjем ће основу бити снажна сарадња нашег Савеза и кровних институциjа свjетског и европског шаха, те Владе Црне Горе и Министарства спорта.

Фото: Зураб Азмаjпарашвили, Дана Реизниеце Озола, Jован Миловић, Аркадиj Дворкович и Веселин Драшковић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:56