Federer i Sampras / -FOTO: ATP
23/09/2022 u 12:25 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sampras o meču sa Federerom: Napustio sam teren sa osjećajem da sam naišao na sebi ravnog

Amerikanac je u video poruci evocirao uspomene na igračke dane sa Švajcarcem i započeo prvim susretom dvojice tenisera

Nekadašnji teniser Pit Sampras snimio je video u kom se obratio Rodžeru Federeru povodom njegovog povlačenja iz tenisa.

Švajacarac će večeras oko 21.30 sati posljednji put izaći na terener na Lejver kupu u Londonu. Igraće u dublu sa Rafaelom Nadalom protiv Amerikanaca DŽeka Soka i Frensisa Tijafoa.

Povodom kraja Federerove igračke karijere poruke stižu iz svih krajeva svijeta, među mnogobrojnim objavama na zvaničnom Fejsbuk profilu ATP oprostio se i legendarni teniser Pit Sampras.  

Amerikanac je u video poruci evocirao uspomene na igračke dane sa Švajcarcem i započeo prvim susretom dvojice tenisera.

"Ne znam odakle da počnem, pa ću početi od početka. Kad smo se upoznali, imao si samo 19 godina, bio si igrač koji obećava, ali se već tada mnogo pričalo o tebi. Imali smo veliku borbu na centralnom terenu Vimbldona i pobijedio si me u pet setova. Sjećam se da sam napustio teren sa osjećajem da sam naišao na sebi ravnog. Nisam znao da ćeš 20 godina kasnije imati 20 Grend slem titula, da ćeš godinama biti broj jedan, da ćeš dominirati našim sportom, u stvari, da ćeš postići sve. Nedostajaćeš nam u našem sportu", rekao je Sampras.

Jedini međusobni meč Sampras i Federer odigrali su 2001. godine na Vimbldonu, a pobijedio je Federer koji je tada imao nepunih 20 godina.

Federer će završiti karijeru sa ukupno 103 titule, a više od njega u Open eri tenisa ima samo Amerikanac Džimi Konors, koji je osvojio 109 trofeja u singlu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:25