Novak Đoković / - - FOTO: AUS OPEN/TWITTER
29/01/2023 u 11:32 h
Milojko ĆukovićMilojko Ćuković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Australija pokorena po 10. put, Novak osvojio 22. Gren slem titulu i vratio se na prvo mjesto!

Srpski teniser Novak Đoković ponovo je ispisao istoriju svjetskog tenisa

Novak je danas u velikom finalu Australijan opena savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).
 
Tako je srpski as stigao do 10. titule u Melburnu iz isto toliko finala. Ovo mu je ukupno 22. Gren slem titula u karijeri koliko ima i Rafael Nadal.
 
Novak se ovim trijumfom vratio na prvo mjesto ATP liste.
 
Novak je odlično započeo prvi set i do brejka stigao u četvrtom gemu za 3:1. Do kraja tog perioda Nole je odservirao sigurni i sa 6:3 stigao do 1:0.
 
Veoma neizvjestan bio je drugi set u kome nije bilo brejkova, ali je Cicipas značajno popravio igru. Nakon 6:6 ušlo se u taj brejk u kome je srpski as ponovo zaigrao na prepoznatljivom nivou i sa 7:4 stigao do 2:0.
 
Na startu trećeg seta vidjeli smo po jedan brejk na obje strane. Nakon toga oba igrača su bila sigurna na servisima i nakon 6:6 se ušlo u taj brejk.
 
Tu je Nole odigrao rutinski i sa 7:5 stigao do pobjede!
 

 
Najava

Pravi teniski spektakl je pred nama. Sudar dvojice igrača koji su pokazali najviše u Melburnu i zasluženo stigli do velikog finala.

Naročito se to može reći za Đokovića koji je bio prosto nezaustavljih, posebno u poslednja tri meča kada protivnicima nije ostavljao ni promil šansi.

I Cicipas je igrao zaista dobro u Melburnu, malo manje je bio ubjedljiv u odnosu na Novaka, ali je svakako pokazao izuzetnu formu.

Novak igra svoje 10. finale u Melburnu i juriće 10. titulu u Australiji, a ukupno 22. Gren slem trofej.

Sa druge strane, Cicipas ima šansu da dođe do svoje prve Gren slem titule iz drugog finala, a do sada je igrao finale Rolan Garosa gdje je izgubio.

Pobjednik duela od sjutra će biti prvi teniser svijeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:58