Звицер, Хркаловић / - Звицер, Хркаловић
24/11/2021 u 09:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хркаловић била Звицерова љубавница: Са шефом "кавчана" виђала се тајно у Србији и Црној Гори?

Од Дијане је тражио да утврди ко је наручио његово убиство. Није јој требало много да преко разгранате мреже својих људи у полицији и подземљу сазна да је у питању Нишлија Милан Љепоја

Оперативци полиције провјеравају сумње да је Дијана Хркаловић, бивша државна секретарка МУП Србије, била не само у криминалној већ и у емотивној вези са Радојем Звицером, шефом  "кавачког клана", пише Kurir.rs, Srpski telegraf.

Није тајна да је некада најмоћнија жена српске полиције уско сарађивала с екипом одговорном за десетине убистава у Србији, Црној Гори и неким европским земљама, али податак да је наводно била његова љубавница могао би да објасни однос који је био приснији него што је то уобичајено међу мафијашима.

Огромно повјерење

- Он је наводно имао огромно повјерење у њу, па је неке информације давао само њој. Заузврат, како пише Srpski telegraf Хркаловићева му је на тацни достављала сва сазнања која је полиција имала о њему, тако да је мирно могао да планира ликвидације, али и да се склони када је она процјењивала да је угрожен.

- Озбиљно су се споречкали једино када је дала налог Дарку Елезу да убије адвоката Мишу Огњановића, па јој је приговорио да је претјерала. Наиме, био је свјестан да ће сва пажња бити усмјерена на њега пошто је Огњановић био адвокат његовог љутог непријатеља Луке Бојовића, једног од вође "шкаљараца". То убиство му није требало у тренутку када је био потпуно заштићен - објашњава извор Srpskog telegrafa из МУП.

Подсјетимо да су објављене Дијанине слике у провокативним позама, настале у службеним просторијама МУП. Сада истражитељи утврђују да ли је голишаве фотографије, на којима је у халтерима и виде јој се гаћице, између осталих, слала и свом наводном љубавнику Звицеру.

- Њих двоје су се састајали на тајним локацијама, не само у Србији и Црној Гори, а када би били раздвојени, она је на овај начин "подгријавала" страст код Звицера - претпоставља саговорник Srpskog telegrafa.

Преживио сачекушу

Хркаловићева је, како истрага претпоставља, активно учествовала и у откривању налогодавца атентата на Звицера у Украјини. Он је тада једва извукао живу главу, захваљујући супрузи Тамари, која је запуцала на нападаче. Дуже вријеме је био између живота и смрти, под јаком стражом у болници, али се опоравио и касније је депортован у Црну Гору.

Под заштитом моћних нарко-картела

Према информацијама безбједносних служби, Звицер се скрива на територији Јужне Америке заједно са Николом Вушовићем, познатијим као Џони са Врачара, одакле воде посао шверца кокаина у Европу.

- Звицер је из Црне Горе преко Босне и Херцеговине потом из Шпаније дошао у Бразил и Доминиканску Републику, а на истом подручју се крије и Вушовић, који му је сада десна рука - прењели су медији.

Људи који их скривају, наводно су стари контакти вође "кавачког клана", а заштиту им пружају моћни нарко-картели. Подсјетимо, после хапшења Вушовић је накратко био притворен, али је успио да изађе на слободу и побјегне. За њега се сумња да је такође учествовао у злочинима Беливукове групе.

- Од Дијане је тражио да како зна утврди ко је наручио његово убиство. Није јој требало много да преко разгранате мреже својих људи у полицији и подземљу сазна да је у питању Нишлија Милан Љепоја, некада један од вођа банде "Пинк Пантер", који је за атентат ангажовао двојицу својих суграђана. Звицер је потом позвао Вељка Беливука и Марка Миљковића у госте у Котор, где су добили наређење да "реше" Љепоју, који је потом на превару намамљен у кућу страве у Ритопеку и масакриран. Веља и Маре су, наводно, за то добили 150.000 еура од свог шефа - каже  извор.

Избјегао хапшење

Бивша државна секретарка, како се претпоставља, помогла је свом љубавнику и да избјегне хапшење у априлу, када је у Црној Гори пао и други вођа "кавчана" Слободан Кашћелан. Када су му специјалци закуцали на врата, он је већ био далеко.

Колико су биле јаке њене везе у црногорској полицији, говори и то што је 2018. уговорила да се Србији уступи један од вођа "шкаљараца" Јована Вукотића, који је потом требало да буде убијен у притвору у Београду (акција "Анкара", прим. аут.) - подсјећа саговорник Српског телеграфа.

Kurir.rs/Srpski telegraf

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:37