/ - ARKO MILJKOVIĆ I VELJKO BELIVUK FOTO: TUŽILAŠTRVO SRBIJE
27/01/2023 u 18:08 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Još jedna optužnica protiv grupe Veljka Belivuka

Tužilaštvo je ranije saopštilo da je optužnica podignuta protiv 18 osoba, za koju postoji opravdana sumnja da je organizovao L.M.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije  je nakon dopune istrage ponovo podiglo optužnicu protiv grupe osumnjičenih za preprodaju droge na teritoriji Beograda, a koja se dovodi u vezu sa Veljkom Belivukom.

Tužilaštvo je predalo optužnicu Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu na odluku o potvrđivanju. Prvu optužnicu sud je krajem novembra vratio tužilaštvu na dopunu istrage.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da je optužnica podignuta protiv 18 osoba, za koju postoji opravdana sumnja da je organizovao L.M., a čiji su pripadnici M.T., V.O., S.S., U.B., M.P., A.K., L.G., A.K., B.M., P.V., L.O., L.M., S.M., N.F., V.N., A.V. i M.V.

Oni se terete za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Sumnja se da je ova grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloljetnika i više NN osoba djelovala od početka jula prošle godine do 29. marta na teritoriji Beograda, u cilju vršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnja se da su oni preprodavali kokain, heroin, marihuanu i amfetamin, čime su ostvarili znatnu protivpravnu imovinsku korist. Pripadnici su drogu prodavali u naselju Karaburma, u Beogradu, na splavovima "Port" i "Fristajler" kao i u klubu "Kasina", a opojnu drogu su dostavljali i na adrese kupaca - uživaoca.

Tužilaštvo je tada predložilo produženje pritvora u odnosu na 15 okrivljenih, dok se jedan okrivljeni nalazi u pritvoru nakon što je protiv njega ranije podneta optužnica, a dvojici okrivljenih je ukinut pritvor. Pripadnici ove kriminalne grupe uhapšeni su 29. marta, dok su trojica osumnjičenih već bili u pritvoru u trenutku hapšenja.

Oni se dovode su vezu sa poslovima i preprodajom droge kao dio grupe Belivuka i Marka Miljkovića koji su u pritvoru i protiv njihove organizovane kriminalne grupe se vodi sudski postupak zbog najtežih krivičnih djela, među kojima je i sedam ubistava, prenosi RTS.

Kurir.rs/RTS

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

15. april 2024 10:00