Рампа косовским министрима / - SHUTTERSTOCK/BY ZARKO PRUSAC
27/11/2021 u 14:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Српска рампа албанском захтјеву

Министар за инфраструктуру Љибурн Аљиjу изjавио jе да jе одбиjање захтјева отворена препрека да се помогне дискриминисаним албанским грађанима у Прешеву, Медвеђи и Буjановцу

Србиjа jе рано jутрос одбила захтјев косовских министара да посјете Медвеђу, Буjановац и Прешево.

Министри Љибурн Аљиу, Хекуран Мурати, Арберие Нагавци и Хаjрула Чеку поднијели су захјтев зу посјету 27. и 28. новембра.

Министар за инфраструктуру Љибурн Аљиjу изjавио jе да jе одбиjање захтјева отворена препрека да се помогне дискриминисаним албанским грађанима у Прешеву, Медвеђи и Буjановцу.

"Наша посјета jе, од власти у Београду, одбиjена без икаквог образложења, непосредно прије поласка наше делегациjе. У складу са процедурама и договором у Бриселу, упутили смо редован захтјев 24. новембра, представљаjући дневни ред посјете. Одбиjено нам jе данас у 7:13. У негативном одговору добиjеном преко наше канцелариjе за везу у Београду, не наводи се разлог за одбиjање", навео jе Аљиjу.

Љибурн Аљиу, Хекуран Мурати, Арберие Нагавци и Хаjрула Чеку планирали су да посјете три општине са албанским становништвом и састану се са градоначелницима, посланицима у парламенту, на локалном нивоу и са челницима политичких субjеката.

Подсјетимо, директору Канцелариjе за Косово и Метохиjу Петру Петковићу власти у Приштини забраниле су почетком ове недјеље да посјети Косово и присуствуjе ктиторскоj слави манастира Високи Дечани у сриједу, 24. новембра. И ова посјета jе требало да траjе два дана, а Петковић jе такође требало да посјети и више социjално угрожених и повратничких српских породица и уручи им помоћ.

Портпарол Европске униjе Петер Стано позвао jе у сриједу Приштину да поново размотри одлуку коjом jе директору Канцелариjе за Косово и Метохиjу Петру Петковићу забрањен улазак на Косово и да ту посјету дозволи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:30