/ Foto: Arhiva
31/01/2023 u 19:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Treće suđenje Darku Šariću počinje 20. februara

Žalbe na optužnicu nisu podnijeli ni okrivljeni, ni njihovi branioci u predmetu protiv Veljka Belivuka i ostalih okrivljenih u ovom postupku

Pljevaljski narko-bos Darko Šarić i još 14 okrivljenih koje optužnica tereti za više krivičnih djela, među kojima su i dva pokušaja ubistva, sješće na optuženičku klupu 20. februara u Beogradu, saznaje „Politika”.

Postupak protiv Šarića i njegovih saradnika vodiće tročlano sudsko vijeće koje čine sudija Mirjana Ilić, Dejan Terzić i Zorana Trajković.

– Imajući u vidu da okrivljeni i njihovi branioci nisu podnijeli žalbu rešenje o potvrđivanju optužnice je postalo pravosnažno – otkriva „Politikin” sagovornik.

Podsjeća da žalbe na optužnicu nisu podnijeli ni okrivljeni, ni njihovi branioci u predmetu protiv Veljka Belivuka i ostalih okrivljenih u ovom postupku.

Šarić se optužnicom tereti da je organizovao kriminalnu grupu i da je planirao ubistvo Nebojše Joksovića, svjedoka saradnika u postupku koji se protiv njega vodi zbog šverca gotovo šest tona kokaina.

Na optužnici se nalazi još i Šarićev advokat Dejan Lazarević, Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić i Arsa Šarić.

Šarić je početkom 2020. organizovao grupu s kojom je planirao ubistvo Joksovića, a likvidacija je trebalo da se obavi za vrijeme Drinske regate.

Plan je, prema navodima optužnice, napravio još dok je bio u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda, a naloge za izvršenje slao je preko „Skaj” aplikacije.

U planove su bile upućene i plaćene ubice s nadimcima Kurjak, Alen i Inženjer.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 20:08