Vlada Srbije / - GOV.RS
07/12/2022 u 12:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada Srbije: Produženo važenje registracije vozila sa oznakama srpskih gradova sa KiM

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, uredba je usvojena na sjednici u utorak, a danas stupa na snagu

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o posebnim uslovima važenja registracije motornih vozila koja imaju registarske oznake gradova i opština na području Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, uredba je usvojena na sjednici u utorak, a danas stupa na snagu.

Usvajanjem uredbe, svim vozilima sa oznakama KM, PR, GL i imenima drugih srpskih gradova na području AP Kosovo i Metohija biće produžena registracija od sada pa nadalje.

Ova vozila će moći, kao i do sada, da se nesmetano kreću u saobraćaju, uz posedovanje obavezne polise osiguranja i dokaza o tehničkom pregledu vozila, ne starijem od godinu dana.

Vlada je odluku donijela u skladu sa propisima o registraciji motornih vozila nadležnih organa Republike Srbije, kao i dogovorom postignutim u okviru dijaloga između Beograda i Prištine o sprečavanju eskalacije situacije i nastavku traganja za trajnim rješenjem po pitanju registarskih tablica motornih vozila na prostoru AP Kosovo i Metohija.

U saopštenju se dodaje da je Vlada usvojila i Zaključak o usvajanju izvještaja o razgovorima koji su vođeni 23. novembra u Briselu sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini, uz posredovanje Evropske unije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 23:22