/ - FOTO: FACEBOOK, ALEKSANDAR VUčIć
21/09/2022 u 16:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Ne mislim da Putin blefira

Povodom Vašingtonskog ugovora i činjenice da se Srbija obavezala na diverzifikaciju energetike, Vučić je rekao da "nije pitanje samo odnosa sa Rusijom

Imalin smo tradicionalno dobre odnose sa Rusijom i Ukrajinom i poštovali terotorijalni integritet svih zemalja u svijetu, ali smo i osudili invaziju na Ukrajinu u skladu sa Poveljom UN, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić intervju za televiziju Njuzmaks.

- Vjerujem da smo  deeskalirali sutuaciju sa kojom smo se suočili prije nekoliko nedelja. Moramo da uložimo još napora da se nastave razgovori i traganje za kompromisom. Nadam se da će i druga strana shvatiti korist od razgovora što je  mnogo bolje od zveckanja oružjem i svega čemu ovih dana svjedočimo - rekao je Vučić.

Povodom Vašingtonskog ugovora i činjenice da se Srbija obavezala na diverzifikaciju energetike, Vučić je rekao da "nije pitanje samo odnosa sa Rusijom, već i toga što je dobro za Srbiju".

-Moraćemo da vidimo sve mogućnosti, kako da unapredimo naš energetski sektor, kako da diverzifikujemo snabdijevanje - istakao je Vučić.

Na pitanje da li šta misli da li predsjednik Rusije Vladimir Putin blefira povodom najave upotrebe nuklearnog oružja, rekao je da ne misli.

- Tražite od mene da budem politički analitičar, a ja to nisam. Ali ne, ne mislim da blefira - rekao je Vučić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. oktobar 2022 17:45