Hotel Piva / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć/DAN
14/06/2024 u 14:48 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Hotel "Piva" u Plužinama i ove sezone brojne turiste dočekuje zatvorenih vrata

Кada je Dragan -Bato Bogdanović, rođeni Pivljanin, otac proslavljenog košarkaša Bogdana Bogdanovića u julu 2019 godine za 210.000 eura kupio hotel “Piva“ u Plužinama, Pivljani su ovu vijest primili sa oduševljenjem.

Оbećano je da će jedini hotel u Plužinama, koji se nalazi na obali Pivskog jezera biti detaljno renovinar i da će prve goste primiti za dvije godine. Кako tada, tako i danas, poslije pet godina vrata zatvorena, turiste dočekuje katanac, a hotel koji se nalazi u centru Plužina propada.

Hotel "Piva" koji je sagrađen 1976. godine ima površinu 550 kvadrata u osnovi, sa pripadajućim zemljištem ukupne površine 1.451 metar kvadratni, ima suteren, prizemlje, dva sprata i potkrovlje, restoran i 44 smještajne jedinice.

Hotel “Piva” je zatvoren 1. avgusta 2011. godine, a naredne godine ga je kupila “Budvanska rivijera” za 300 hiljada eura i jednu godinu je objekat dala pod zakup. Od tada, punih trinaest godina hotel "Piva" čeka majstore za adaptaciji, čeka turiste, čeka vlasnika - niko se ne pojavljuje. 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 01:36