/ FOTO: Ž.B.
16/09/2022 u 11:05 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Budvi 16,95 hiljada gostiju

Iz Turističke organizacije Budva je saopšteno da je u hotelskom smještaju registrovano 8,43 hiljade gostiju, u privatnom 8,29 hiljada, dok je u kampovima, odmaralištima i hostelima registrovano ukupno 227 turista

U hotelima, kampovima, odmaralištima, hostelima i privatnom smještaju na budvanskoj rivijeri, prema posljednjim podacima, registrovano je ukupno 16,95 hiljada gostiju, što je sedam odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Iz Turističke organizacije Budva (TOB) je saopšteno da je u hotelskom smještaju registrovano 8,43 hiljade gostiju, u privatnom 8,29 hiljada, dok je u kampovima, odmaralištima i hostelima registrovano ukupno 227 turista.

"Prema podacima TOB i procjeni broja gostiju u privatnom smještaju na osnovu parametra iznesenog komunalnog otpada sa područja Opštine Budva, u Budvi ukupno boravi oko 25 hiljada gostiju, odnosno 20 odsto više nego u istom periodu prošle godine", navodi se u saopštenju TOB-a.

Kada je u pitanju struktura stranih gostiju u hotelskom smještaju, najbrojniji gosti su iz Srbije, Izraela, Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Albanije, Bosne i Hercegovine i Turske.

Najbrojniji strani gosti u privatnom smještaju su iz Rusije, Srbije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Poljske.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. oktobar 2022 23:30